hirdetés

Kormányablak hírek

A hírcsatorna nem található.

Még több hír a Belvárosból

Hiába a döglesztő hőség, a Kesztyűgyár által szervezett kerületi tábor dübörög, hétről hétre egyre több a résztvevője. Ennek oka nemcsak az igen méltányos ár, de a színes programválaszték is. Idén...
A 38 fokos hőség ellenére is sokan voltak hétfőn a Király utcai idősek nappali klubjában, ahol a Dohány utcáról tartott az erzsébetvárosi önkormányzat közösségi egyeztetést.
Május végén volt nyolcvanéves, ha a diákéveket is beleszámoljuk, hatvan éve van a pályán, közel negyven éve a VI. kerületben él, és négy éven át igazgatott is terézvárosi színházat. Kossuth-,...
A BKK társadalmi egyeztetést kezdeményezett a fővárosi közbringa-rendszerről, mert indul a Bubi 3.0, a következő fejlesztési fokozat – egy kicsit nyögvenyelős teszt kitöltésével segíthet a cégnek.
Belváros Önkormányzata a tanévkezdésre füzetcsomaggal és POKET zsebkönyvvel ajándékozza meg a Belvárosban élő általános iskolai tanulókat.
A korábban lesajnált lakótelepek, a panellakások már régóta az ingatlanpiac egyik legmegbízhatóbb szegmensét jelentik, amelyek átlagértéke 2024-re is az inflációt messze meghaladva nőtt.
A legpestibb utca legkirályibb napja 7. hó 7-én, Erzsébetváros és Terézváros közös szervezésében a Király utcában, az Anker-közben és az Asbóth utcában minden korosztálynak kínált programokat.
Az Opera mögött, a Hajós utcában bukkantunk rá az Erdei Fagyizóra, ahol természetes hozzávalókból, minden adalék, íz- és színfokozó nélkül készült finomságok idézik meg a nagyi házi süteményeinek...
Befejeződött a Krúdy utca és a Mária utca felújítása, csütörtöktől újra teljes hosszában átjárható lesz mindkettő. A megújult utcákon örömsétával egybekötött ünnepélyes átadót tartanak.
A Magyar Posta arról értesítette az önkormányzatot, hogy a Garay Centerben vállalkozói formában működtetett postai szolgáltatás megszűnik.
A Ludovikán rendezett olimpiai selejtezőn volt lehetőségük a sportolóknak megszerezni a párizsi kvótát, de nem tudtak élni vele.
Idén Dr. Miklós Anna gyermekgyógyász vette át a kitüntetést Niedermüller Pétertől. A doktornő több mint 45 esztendeje gyógyít a kerületben házi gyermekorvosként.
Árnyékolás, borostyánfalak, fák és padok - itt a meleg, a főváros segít átvészelni. A FŐKERT hűsítő szigeteket helyezett ki a kánikula miatt a Baross téren a Keleti pályaudvarnál – írja a Nyolckert....
Hétköznapi pletykák, korszakalkotó felfedezések, történelmi párhuzamok nyomába eredhettek a látogatók a Róth Miksa Emlékházban június 22-én délutántól éjszakába nyúlóan. Róth Miksa halálának 80....
Karbantartás miatt változik a tömegközlekedés a Közvágóhíd és a Boráros tér között a következő júniusi hétvégéken.
Június 9-én lezajlottak a választások, de köztereinket még mindig rengeteg választási plakát csúfítja el.
Erzsébetváros utcáiról és parkjaiból 3 ütemben elszállítjuk az utcabútorokat, amelyek azt követően 3 hét múlva megújulva térnek vissza a megszokott helyükre. A felújítási munkálatok augusztus 31-ig...
„Továbbra is tartanunk kell azt a tempót, amit eddig diktáltunk Budapestnek. És ennek érdekében frissíteni kell a tudásunkat, a gondolatainkat, fejleszteni magunkat” – mondta Soproni Tamás annak...

A címlapról

Hétfőn felhős, napos idő várható elszórtan záporral, zivatarral....
Folyamatos a fokozott rendőri jelenlét Mogyoród térségében a péntek...
A tavaly mintegy 47 ezer látogatót vonzó MCC Feszt idén is számos...
A debreceni nemzetközi repülőtér várhatóan július 18-án csütörtökön,...
A legmagasabb, piros fokozatú figyelmeztetést adta ki a HungaroMet...
Újra a Móricz Zsigmond körtérig jár a 6-os villamos – közölte a...

Könyvajánló

Dr. Szántó Szilvia, a Budapesti Gazdasági Egyetem mentálhigiénés tanácsadója egy háromrészes regény után (Nárcisz-trilógia), idén elkészült a történethez tartozó terápiás könyvvel is, ami segít azoknak, akik a regény főszereplőjéhez hasonlóan átéltek érzelmi vagy más típusú bántalmazást.
„Az elmúlt 500 évben azok a nemzetek emelkedtek fel, amelyek a pénzt tőkévé alakították, feltaláltak és bevezettek új technológiákat, a társadalom széles rétegeinek adtak tudást, és teret adtak a tehetségek érvényesülésének” – többek között erre hívja fel a figyelmet legújabb kötetében Matolcsy György, majd hangsúlyozza: „A múlt sikerei azonban nem adnak pontos iránytűt, mert a történelem, benne a gazdaság törvényei döntő pontokon megváltoztak. Azokat érdemes követni, akik már a jövőből hozzák előre a működésüket, és már korunk gondolati forradalmára, ezen belül a fenntartható közgazdaság törvényeire építik működésüket.”
Megjelent a Pallas Athéné Könyvkiadó legújabb kiadványa.
A legnagyobb és legkomplexebb iparág az emberiség történetében.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

A gyorsabb áthaladás ILLÚZIÓJÁNAK érdekében, kérjük fáradjanak az önkiszolgáló kasszákhoz!
Csütörtök este 6 óra, munka utáni bevásárlás, hatalmas sorok a kőbányai Sibrik Lidlben.
Átfógó, a teljes lakosságot célzó pénztárosképzést indítottak a kiskereskedelmi láncok Magyarországon.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Úgy érzed, hogy sok probléma nyomja a vállad? Olyan nehézségekkel küzdesz, amit senki nem ért meg? Úgy gondolod, hogy egyedül vagy ezekkel a gondokkal?
Több mint 7 évtizeden át volt Kispest lakosa a jeles tanárember, Pataki Gyula.
A Milestone Intézet idén is tanulmányi ösztöndíjat hirdet különösen rászoruló és/vagy roma tehetségek számára.

Terézváros TV