A Milestone Intézet idén is tanulmányi ösztöndíjat hirdet különösen rászoruló és/vagy roma tehetségek számára. 

Bridge-ösztöndíjasaink tandíjmentesen végezhetik el a Milestone nemzetközileg is elismert angol nyelvű oktatási programját, ahonnan az elmúlt 10 évben a világ 100 legjobb felsőoktatási intézményei közé, így például Cambridge-be, a Harvard-ra, a St Andrews-ra, a Science Po-ra vagy az ETH Zürich-re vezetett az út megannyi magyar diák számára.
 
Az ösztöndíj stabil alapot és perspektívát nyújt azoknak a diákoknak, akik a jövő formálói szeretnének lenni a szakmai tudományos szférában, a társadalmi cselekvés területén, vagy akár az üzleti életben. A Bridge-ösztöndíjról az alábbi linken tudnak többet megtudni:

https://milestone-institute.org/tuition-fees-financial-aid/#bridge-scholarships

Elsősorban olyan különösen rászoruló és/vagy roma diákok jelentkezését várjuk, akik: 

- 2022/2023-as tanévben fejezik be a 7-11. osztályt (ideértve a hat- és nyolcosztályos gimnáziumok megfelelő évfolyamait is);
- kiemelkedő potenciált mutatnak a következő területek valamelyikén: tanulmányok, művészetek, közösségvezetés.
- angol nyelvtudása eléri a középszintet (nyelvvizsga nem szükséges); 
- tanulmányi átlaga (a magatartás és szorgalom jegyeket nem számítva) legalább 4,0; 

 

A pályázati jogosultságról és bírálati szempontokról az alábbi linken olvasható további részletes információ:

https://milestone-institute.org/wp-content/uploads/2022/10/2023-24_Bridge_osztondij_palyazati_jogosultsag.pdf


Amennyiben szeretné jobban megismerni, hogy mit is nyújt a Bridge-ösztöndíj a diákjainknak és milyen sikereket érhetnek el a Milestone-ban eltöltött idő alatt, olvassák el interjúnkat Csorba Leilával itt:

https://bit.ly/3U4pH2d

 

Kérjük, lehetőség szerint ossza meg a felhívást azokkal a diákokkal, vagy szüleikkel, illetve gondviselőikkel, akik pályázhatnak az ösztöndíjra a fentebb leírtak alapján. 
 
Jelentkezési határidő: 2023. március 5., vasárnap 23:59.
 
Felmerülő kérdés esetén Márton Annához tud fordulni, az alábbi elérhetőségen: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

hirdetés

Kormányablak hírek

A hírcsatorna nem található.

A Budapest rovat további hírei

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 20 és 26 fok között valószínű.
A BMW Group Gyár Debrecen és az E.ON Hungária Csoport együttműködésében 50 hektárnyi napelempark létesítéséről írtak alá szerződést a két cég vezetői szerdán, a gyár kommunikációs központjában.
A kormány reményei szerint a ferihegyi repülőtér napokon belül visszakerül többségi állami tulajdonba – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a parlamentben.
Száraz, meleg idő várható hétfőn. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között alakul, a napsütést egy-egy fátyolfelhő szűri csak meg – tájékoztat a HungaroMet.
Nőttek a globális élelmiszerárak márciusban havi összevetésben elsősorban a növényi olajárak emelkedése miatt az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) honlapjára pénteken felkerült...
A regisztrált álláskeresők száma harmincéves mélyponton van, soha ilyen alacsony nem volt még ez az adat, vagyis az emberek jelentős része keres és talál is munkát – közölte a Nemzetgazdasági...
Benyújtotta a kormány a parlamentnek azt a szerződéstervezetet, ami alapján egy új városközpont jöhet létre Budapesten. A Rákosrendező vasútállomás környékén a tervek szerint mintegy 5 milliárd euró...
Húsvétkor változik a MÁV–Volán-csoport járatainak közlekedési rendje, valamint a BKK járatainak menetrendje is módosul.
A húsvéti ünnepek alatt is a megszokott rendben szállítja el a hulladékot a fővárosban az FKF Hulladékgazdálkodási Divízió – tájékoztatta a Budapesti Közművek szerdán az MTI-t.
A kormányt kérdezik a képviselők az Országgyűlés hétfőn záruló kéthetes ülésének utolsó napján.

A címlapról

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 20 és 26 fok között...
A BMW Group Gyár Debrecen és az E.ON Hungária Csoport...
A kormány reményei szerint a ferihegyi repülőtér napokon belül...
Száraz, meleg idő várható hétfőn. A legmagasabb nappali hőmérséklet...
Nőttek a globális élelmiszerárak márciusban havi összevetésben...
A regisztrált álláskeresők száma harmincéves mélyponton van, soha...

Könyvajánló

Dr. Szántó Szilvia, a Budapesti Gazdasági Egyetem mentálhigiénés tanácsadója egy háromrészes regény után (Nárcisz-trilógia), idén elkészült a történethez tartozó terápiás könyvvel is, ami segít azoknak, akik a regény főszereplőjéhez hasonlóan átéltek érzelmi vagy más típusú bántalmazást.
„Az elmúlt 500 évben azok a nemzetek emelkedtek fel, amelyek a pénzt tőkévé alakították, feltaláltak és bevezettek új technológiákat, a társadalom széles rétegeinek adtak tudást, és teret adtak a tehetségek érvényesülésének” – többek között erre hívja fel a figyelmet legújabb kötetében Matolcsy György, majd hangsúlyozza: „A múlt sikerei azonban nem adnak pontos iránytűt, mert a történelem, benne a gazdaság törvényei döntő pontokon megváltoztak. Azokat érdemes követni, akik már a jövőből hozzák előre a működésüket, és már korunk gondolati forradalmára, ezen belül a fenntartható közgazdaság törvényeire építik működésüket.”
Megjelent a Pallas Athéné Könyvkiadó legújabb kiadványa.
A legnagyobb és legkomplexebb iparág az emberiség történetében.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

A gyorsabb áthaladás ILLÚZIÓJÁNAK érdekében, kérjük fáradjanak az önkiszolgáló kasszákhoz!
Csütörtök este 6 óra, munka utáni bevásárlás, hatalmas sorok a kőbányai Sibrik Lidlben.
Átfógó, a teljes lakosságot célzó pénztárosképzést indítottak a kiskereskedelmi láncok Magyarországon.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Több mint 7 évtizeden át volt Kispest lakosa a jeles tanárember, Pataki Gyula.
A Milestone Intézet idén is tanulmányi ösztöndíjat hirdet különösen rászoruló és/vagy roma tehetségek számára.
A Pál Apostol Iskolásokért Alapítvány ( adószáma : 18154829-1-42) a 2021 évi SZJA 1 %-os adófelajánlások alapján 1,574,815 forint támogatást kapott folyó évben.


A hajhullás a 30-50 közötti férfiak 30%-át érinti, efelett az arány 50%-ra nő. Nem lehet csupán néhány kenc segítségével háborút viselni. Legyőzéséhez bizony műtétre van szükség, már amennyiben nem tudunk beletörődni a hajhullásba. Nézzük, mi történik a műtét során. (x)

A magyar szív örökre befogadta és intézményesítette a vajazó kést, mint univerzális eszközt, azonban a ház körüli teendőkre azért vannak ma már jobb, használhatóbb alternatívák.