A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Miniszterelnökség által aláírt támogatói szerződésnek köszönhetően a tavaly októberben megrendelt húsz szerelvény mellett további 31 új modern, alacsony padlós és légkondicionált CAF-villamossal bővül a fővárosi járműflotta.

 

A BKK az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményben azt írta: egy február végi kormánydöntés értelmében a Széchenyi Terv Plusz programban összesen 51 villamossal gazdagodik a főváros.

A tavaly októberben már megrendelt 20 rövid villamos és a mostani további 31 szerelvény – 26 rövid és 5 hosszú jármű – 2024 szeptember végétől áll majd fokozatosan forgalomba. Az utolsó villamost 2026. november végéig kell átadni – tették hozzá.

 

Kiemelték: a jövőben olyan vonalakon is közlekedhetnek alacsony padlós villamosok, ahol jelenleg csak néhány elérhető,

vagy egyáltalán nem járnak. Ezeken a járműveken a mozgáskorlátozottak, és a babakocsival közlekedők is könnyebben utazhatnak majd.

A tájékoztatás szerint a villamosok energiahatékonyak, ugyanis a visszatápláló fékezésüknek köszönhetően, a fékezés során keletkező energiát – amennyiben a felsővezeték-hálózat fogadóképes – visszatáplálják a hálózatba.

A BKK és a fővárosi önkormányzat 54 milliárd forint európai uniós forrásból vásárolhatja meg a járműveket, a fejlesztéshez a főváros mintegy 305 millió forint önrésszel járult hozzá – áll a közleményben.

 

 

(hirado.hu)

hirdetés

Kormányablak hírek

A hírcsatorna nem található.

A Budapest rovat további hírei

A kormány kitart az adócsökkentés politikája mellett, az elmúlt évtizedben a magyar gazdaság teljesítménye nőtt, miközben az adóelvonás mértéke csökkent – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a...
Mindenki ellenőrizze a választáshoz szükséges okmányai érvényességét, mivel az európai parlamenti és önkormányzati választáson voksolni kizárólag a választás napján érvényes okmányokkal lehetséges –...
Elsőfokú figyelmeztetést adott ki a HungaroMet a zivatarok veszélye miatt. A felhőzet szakadozása tovább folytatódik, és hazánk nagyobb részén a gomoly- és fátyolfelhők mellett többórás napsütés...
A kormány az agrárszakképzés fejlesztése érdekében 15,6 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújt bemutatóüzemek létesítésére 19 intézménynek a tavaly meghirdetett Vidékfejlesztési...
Súlyos hajóbaleset történt szombat késő este Verőcénél a Dunán. Összeütközött egy szállodahajó egy kisebb motorossal, amelynek utasai a vízbe estek. A kishajóban nyolcan voltak, közülük ketten...
Szombaton a Rákóczi híd mosásával zárja a Budapesti Közművek a főváros hídjainak tavaszi nagytakarítását – tájékoztatta a Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. pénteken az MTI-t.
Elindult a jelentkezés a Mathias Corvinus Collegium (MCC) roma tehetség elnevezésű programjának 2024 őszén induló, térítésmentes képzéseire, amelyekre középiskolás és egyetemista roma fiatalok...
Pünkösdkor várhatóan sokan kelnek útra a közösségi közlekedés járatain, ezért érdemes elővételben megváltani a menetjegyeket, illetve használni az automatákat, az online jegyvásárlást az Elvirán...
Várhatóan legkésőbb szerdán döntenek a választási bizottságok a júniusi önkormányzati és nemzetiségi választás szavazólapjainak adattartalmáról.
A wellbe softcipő enyhíti az ízületekre nehezedő nyomást és gyengéden edzi az izmokat pillanatok alatt.

A címlapról

A kormány kitart az adócsökkentés politikája mellett, az elmúlt...
Mindenki ellenőrizze a választáshoz szükséges okmányai...
Elsőfokú figyelmeztetést adott ki a HungaroMet a zivatarok veszélye...
A kormány az agrárszakképzés fejlesztése érdekében 15,6 milliárd...
Súlyos hajóbaleset történt szombat késő este Verőcénél a Dunán....
Szombaton a Rákóczi híd mosásával zárja a Budapesti Közművek a...

Könyvajánló

Dr. Szántó Szilvia, a Budapesti Gazdasági Egyetem mentálhigiénés tanácsadója egy háromrészes regény után (Nárcisz-trilógia), idén elkészült a történethez tartozó terápiás könyvvel is, ami segít azoknak, akik a regény főszereplőjéhez hasonlóan átéltek érzelmi vagy más típusú bántalmazást.
„Az elmúlt 500 évben azok a nemzetek emelkedtek fel, amelyek a pénzt tőkévé alakították, feltaláltak és bevezettek új technológiákat, a társadalom széles rétegeinek adtak tudást, és teret adtak a tehetségek érvényesülésének” – többek között erre hívja fel a figyelmet legújabb kötetében Matolcsy György, majd hangsúlyozza: „A múlt sikerei azonban nem adnak pontos iránytűt, mert a történelem, benne a gazdaság törvényei döntő pontokon megváltoztak. Azokat érdemes követni, akik már a jövőből hozzák előre a működésüket, és már korunk gondolati forradalmára, ezen belül a fenntartható közgazdaság törvényeire építik működésüket.”
Megjelent a Pallas Athéné Könyvkiadó legújabb kiadványa.
A legnagyobb és legkomplexebb iparág az emberiség történetében.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

A gyorsabb áthaladás ILLÚZIÓJÁNAK érdekében, kérjük fáradjanak az önkiszolgáló kasszákhoz!
Csütörtök este 6 óra, munka utáni bevásárlás, hatalmas sorok a kőbányai Sibrik Lidlben.
Átfógó, a teljes lakosságot célzó pénztárosképzést indítottak a kiskereskedelmi láncok Magyarországon.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Úgy érzed, hogy sok probléma nyomja a vállad? Olyan nehézségekkel küzdesz, amit senki nem ért meg? Úgy gondolod, hogy egyedül vagy ezekkel a gondokkal?
Több mint 7 évtizeden át volt Kispest lakosa a jeles tanárember, Pataki Gyula.
A Milestone Intézet idén is tanulmányi ösztöndíjat hirdet különösen rászoruló és/vagy roma tehetségek számára.


A hajhullás a 30-50 közötti férfiak 30%-át érinti, efelett az arány 50%-ra nő. Nem lehet csupán néhány kenc segítségével háborút viselni. Legyőzéséhez bizony műtétre van szükség, már amennyiben nem tudunk beletörődni a hajhullásba. Nézzük, mi történik a műtét során. (x)

A magyar szív örökre befogadta és intézményesítette a vajazó kést, mint univerzális eszközt, azonban a ház körüli teendőkre azért vannak ma már jobb, használhatóbb alternatívák.