Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Közel 400 ezer forint gyűlt össze a második terézvárosi jótékonysági ruhavásáron az Eötvös10-ben, amit ezúttal is a Terézváros Közrendjéért és Közbiztonságáért Közalapítvány (TEKA) szervezett.

Az első, idén tavasszal megtartott ruhavásár bevételét egy mentőkutyák kiképzését végző alapítványnak ajánlották fel, s már akkor is nagy érdeklődés kísérte a Terézvárosban újdonságnak számító eseményt. „November 19-én, szombaton már százharminc látogatót regisztráltunk, ami jóval több, mint ahányan februárban eljöttek, és a vásárlásokból befolyt összeg is nőtt. Ezúttal 370 ezer forintot költöttek el nálunk a vásárlók, amit a TEKA félmillió forintra egészít ki és ezt az összeget juttatjuk el Leventéhez. A terézvárosi fiúról januárban derült ki, hogy leukémiával küzd. Reméljük, ez az összeg jól szolgálja majd a gyógyulását!” – mondta el Töreki Milán, a TEKA kuratóriumának elnöke.

A most "áruba bocsátott" használt, de mosott, minőségi ruhaneműket a TEKA – nemzetközi kapcsolatainak köszönhetően – egy ausztriai alapítványtól kapta. Az öltözékeken kívül vadonatúj, a Móra Kiadótól származó könyvek közül is válogathattak a vásár résztvevői, akik ezúttal is becsületkasszában helyezhettek el annyi pénzt, amennyit éppen a vásárlásra tudtak szánni. A ruhavásáron  megfordulók nem rejtették véka alá, hogy egyre nehezebb a megélhetés, egyre drágábbak a ruhák. Így nagy segítség, hogy olcsóbban szerezhetik be a pulóvereket, kabátokat, ruhákat, legyen szó akár gyerek, akár felnőtt méretről. A könyveket pedig sokan nem csak saját szórakoztatásukra vitték, hanem gondoltak már a karácsonyra is, hiszen egy-egy jó olvasnivalónál aligha van értékesebb ajándék.

„Nagyon nagy öröm volt látni, hogy az Eötvös10 nagytermében már a vásárt megelőző napon rengetegen segítettek nekünk. Kivették a részüket a sok munkából a hivatal, az önkormányzat cégeinek, intézményeinek dolgozói is, természetesen mind önkéntes alapon. Az alapítványunk egyik fő célja a közösségteremtés, ami ezúttal is szépen megvalósult, hiszen az együtt munkálkodás, a segíteni akarás valódi közösségi élményt okozott az itt lévőknek. A pozitív reakciók arra ösztönöznek minket, hogy legyen folytatása a jótékonysági vásárnak” – értékelte az eseményt Töreki Milán.

 

 

(terezvaros.hu)

hirdetés

Ingatlan apróhirdetések

Még több hír a Belvárosból

Május 16-tól lehet jelentkezni az Erzsébetvárosi Önkormányzat és a programot lebonyolító CYEB Kft. ingyenes LED-csereakciójára
Jócskán átrendezte Terézváros napjának idei forgatókönyvét az ősziesre fordult, esős időjárás június 6-án, ám ez mit sem rontott azon a hangulaton, ami bent fogadta az érkezőket az Eötvös10-ben. Az...
Az Ormosszén Zrt. akciót hirdet, hogy még a fűtési szezon előtt hozzájuthasson a tradicionális hazai barnakőszénhez.
25 kis önkormányzati lakásra lehet pályázni
Ritkán ébred Belső-Erzsébetváros olyan vidám gyerekzsivajra, mint május 3-án, szerda reggel
Rövidesen befejeződik a Székely Bertalan utca útfelületének megújítása, az aszfaltozási munkák miatt május 5-én forgalmi változások lesznek a környéken.
Remekül szerepelt Józsefváros a Szolidaritási Alap pályázatain
A keddi helyszínbejárást követően olyan intézkedések bevezetéséről döntöttek az önkormányzatunk és a fővárosi hatóságok szakemberei, amelyek kerületünk három forgalmas kereszteződésében fogják...
Új, a kerület határain belül ingyenesen igénybe vehető szolgáltatással segíti a terézvárosi önkormányzat az itt élő időseket.
Rendszeres karbantartás Belváros közterületein
Józsefváros képviselő-testülete elfogadta a kerület 2023-as lakásgazdálkodási tervét. A lakhatási szegénység elleni küzdelem és a lakásgazdálkodás megújítása a polgármesteri program központi elemét...
A kutyatartók nemcsak a négylábú társaik felé tartoznak felelősséggel, hanem a közösségük felé is, ahol élnek.
Tizedik évadát kezdte ősszel a magánfinanszírozású Játékszín egy olyan terézvárosi épületben, amelynek falai között már 110 éve is színház működött.
Hamarosan kész a Nyáry Pál utca Duna felőli szakasza
Tisztelt Józsefvárosi Lakosok, Tisztelt Ügyfeleink!
Lezárult egy példaértékű egészségügyi projekt, amit sikertörténetnek könyvelhet el Erzsébetváros.
A napokban fejeződött be a Podmaniczky utcai kutyafuttató felújítása, amit már birtokba is vettek a terézvárosi ebek és gazdáik.
Lakossági kérésre helyezett ki padot a Nádor utcában, a Zrínyi utcai buszmegállóban Belváros Önkormányzata annak érdekében, hogy az utasok kényelmesen tudjanak várakozni.

A címlapról

Először érkezik Magyarországba Hollywood Vampires és egy...
Forgalomkorlátozás lesz szombaton az M7-es és az M1-es autópályák...
Föld alatti fesztivált rendeznek annak megünneplésére, hogy újra jár...
Az idei Audi-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálán nem csak a...
Az első világháborút lezáró trianoni békediktátum a 325 411...
Balatonfüreden 22,5 milliárd forint értékű beruházással...

Könyvajánló

Megjelent a Pallas Athéné Könyvkiadó legújabb kiadványa.
A legnagyobb és legkomplexebb iparág az emberiség történetében.
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és az UNESCO támogatásával készült „Sportágak az olimpiai programban” Nemzetközi sportágválasztó enciklopédia 2019-es megjelenése óta több mint 3000 példányban jutott el iskolákba.
Hogyan irányíthatják a vezetők az egyéneket és a szervezeteket napjaink egyre összetettebb munkahelyi kihívásainak világában?

Blogok, vélemények, olvasók írásai

A gyorsabb áthaladás ILLÚZIÓJÁNAK érdekében, kérjük fáradjanak az önkiszolgáló kasszákhoz!
Csütörtök este 6 óra, munka utáni bevásárlás, hatalmas sorok a kőbányai Sibrik Lidlben.
Átfógó, a teljes lakosságot célzó pénztárosképzést indítottak a kiskereskedelmi láncok Magyarországon.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Több mint 7 évtizeden át volt Kispest lakosa a jeles tanárember, Pataki Gyula.
A Milestone Intézet idén is tanulmányi ösztöndíjat hirdet különösen rászoruló és/vagy roma tehetségek számára.
A Pál Apostol Iskolásokért Alapítvány ( adószáma : 18154829-1-42) a 2021 évi SZJA 1 %-os adófelajánlások alapján 1,574,815 forint támogatást kapott folyó évben.

Terézváros TV

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech