Október 16-ig lehet kitölteni az interneten a népszámlálási kérdőívet. Aki online nem tölti ki a határidőig, számlálóbiztos keresi fel, és egy interjú keretében rögzíti a válaszait. A népszámláláson a részvétel kötelező.

  Alább a kérdőív kitöltésének részletes lépései olvashatóak.  

Töltse ki egyszerűen, interneten a kérdőívet!

Lehetőség van interneten keresztül megválaszolni a kérdéseket a www.belepes.nepszamlalas2022.hu felületen.

 

Kapcsolódó tartalom

 

Népszámlálás 2022: Mi a teendő, ha elvesztettük vagy nem kaptunk belépési kódot?

Október 16-ig lehet kitölteni az interneten a népszámlálási kérdőívet. Aki online nem tölti ki a kérdőívet a határidőig, számlálóbiztos keresi fel, és egy interjú keretében rögzíti a válaszait. A népszámláláson a részvétel kötelező.

Szeptember utolsó hetében minden háztartásba eljuttatták postai úton a felkérőleveleket. Az ebben található belépési kód megadásával tudja kitölteni a kérdőívet 2020. október 1-16. között.

A felkérő levelet mindenki őrizze meg!

Először a lakáskérdőív kérdéseire válaszoljon, majd töltsön ki annyi személyi kérdőívet, ahányan a lakásban élnek.

A kérdőíveket a lakásban élő bármelyik felnőtt személy kitöltheti, a gyermekek adatait pedig a szülőnek kell megadnia.

A kérdések megválaszolása után a kitöltő visszaigazolást kap a sikeres adatszolgáltatásról.

Őrizze meg, mentse el vagy fényképezze le a visszaigazoló kódot!

Ugyanis ezzel tudja igazolni, hogy teljesítette adatszolgáltatói kötelezettségét.

 

Mi a teendője azoknak, akik nem töltik ki október 16-ig az interneten a kérdőívet?

Azokat a háztartásokat, ahonnan október 16-ig nem érkezik be az interneten a kérdőív, számlálóbiztos keresi fel 2022. október 17. és 2022. november 20. között.

Ha kimarad a népszámlálásból, jelentkezzen a helyi polgármesteri hivatalban!

Az adatszolgáltatási kötelezettségének teljesítésére ott 2022. november 21–28. között van lehetősége.

A népszámlálással kapcsolatban részletes információt talál a www.nepszamlalas2022.hu honlapon angol és magyar nyelven. A honlapon 19 nyelven megtalálható a kérdőív szövege és a legfontosabb tudnivalók.

Kapcsolódó tartalom

 

Így töltheti ki online a népszámlálási kérdőívet

A népszámlálási kérdőívet önállóan, interneten keresztül október 1. és 16. között lehet kitölteni.

Kérdés esetén írhat a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail-címre vagy hívja az ingyenes +36 80 080 143-as telefonszámot.

A kérdőív kitöltésének menete

  1. Lépés: 

A kérdőív kitöltését a www.belepes.nepszamlalas2022.hu indíthatja el. Az oldalon a következő kép fogadja:

Ide kell beírnia a levélben megkapott belépési kódot, majd a „Tovább” gombra kattintás után bepipálnia az „igen” melletti karikát, ezzel elfogadva, hogy „Az adatkezelési tájékoztató tartalmát megismertem és hozzájárulok a benne foglaltak szerinti adatkezeléshez”.

Majd a „Tovább” gombra kattintva tájékoztatják a kérdőív kitöltésének menetéről:

2. Lépés

A következő oldalon vannak olyan részek, amelyek már előre ki vannak töltve. Ha szükséges ezekben javítást végezni, akkor tegye meg az egyes alrészek melletti „Javítom” gombra kattintással.

Ezután a piros háttérrel megjelölt „Kötelező kitölteni” feliratú részek értelemszerűen kitöltendők.

Ha ez kész, akkor kattintson ismét a jobb felső sarokban lévő „Tovább” gombra.

3. Lépés

A következő oldalon egy lakcímmegerősítést kér az oldal. Ha a kék színnel írt lakcím pontosan megegyezik az ön valós lakcímével, akkor pipálja be az „Igen” válaszlehetőséget. Végül kattintson a jobb felső sarokban lévő „Tovább” gombra.

4. Lépés

A következő részben arra kérik, hogy a 2022. október 1-jei állapot szerint válaszolja meg a kérdéseket!

Válaszoljon a következő kérdésre: „Hányan élnek a lakásban?” A lakásban élő személyek száma beírása után arra kéri az oldal, hogy írja be azok nevét/neveit is.

Ha ezt a részét is teljesítette a kérdőívnek, akkor kattintson ismét a „Tovább” gombra.

5.  Lépés

Ezután, a következő oldalon a lakás jellemzőiről tesznek fel néhány kérdést. A gyors kitöltés érdekében az alábbiakra hívják fel a figyelmet:

  • A kérdések melletti „?” súgó, illetve a bal felső sarokban lévő „Kitöltési útmutató” segít a kitöltésben.
  • Amennyiben meg kívánjuk szakítani a kitöltést, akkor ahhoz, hogy később folytatni tudja, regisztráljon a „Később folytatom, mentés” gombbal.
  • A kérdőívkitöltés akkor ér véget, ha a „Beküldés” gombot megnyomjuk. A „Beküldés” gomb akkor válik aktívvá, ha minden szükséges kérdést megválaszoltunk.

6.  Lépés

Ezt követően összesen 13 kérdésre kell választ adnia. Ezeket értelemszerűen töltse ki!

Ha mindegyikkel végzett, akkor néhány kérdés következik az ön személyéről.

7.  Lépés

A jobb alsó sarokban található „Következő” gombra kattintás után válaszolhat a kérdésekre. Amennyiben ezekre maradéktalanul válaszolt, a következő oldallal fog szembetalálkozni:

Ön a kérdőív végére ért, a véglegesítéshez nyomja meg a „Beküldés” gombot!

8.  Lépés

Ha szeretne jelentkezni a nyereményjátékra, akkor az e-mail-címét vagy a telefonszámát kell megadnia. Ezt követően az „igen” lehetőséget kell bepipálni, amivel egyúttal kijelenti, hogy „a sorsolási szabályzatot megismertem, és hozzájárulok az e-mail címem/telefonszámom az adatkezelési tájékoztató 8. pontja szerinti kezeléséhez”.

A végén az oldal figyelmeztet:

„Mielőtt kilép, ne felejtse el beküldeni a kérdőívet a fenti Beküldés gombra kattintva. Beküldés után már nem tud módosítani a válaszain.”

9.  Lépés

A beküldést követően megkapjuk a kérdőív kitöltését igazoló kódot, ezt kell lefényképezni vagy a „Kérdőív PDF kivonatának letöltése” gombra kattintani, és a dokumentumot elmenteni a számítógépére.

       (hirado.hu)            

hirdetés

Kormányablak hírek

A hírcsatorna nem található.

A Budapest rovat további hírei

Megkezdődött kedden a központi szúnyoggyérítés, túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik tavasszal – tájékoztatta a program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi...
Magyarországon minden évben április 16-án tartják a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját, arra emlékezve, hogy 1944-ben ezen a napon kezdődött a hazai zsidóság gettóba zárása.
Hétfőtől lehet jelentkezni az Ifjúsági garancia plusz programra. A program az Európai szociális alap plusz társfinanszírozásával, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretében...
A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 20 és 26 fok között valószínű.
A BMW Group Gyár Debrecen és az E.ON Hungária Csoport együttműködésében 50 hektárnyi napelempark létesítéséről írtak alá szerződést a két cég vezetői szerdán, a gyár kommunikációs központjában.
A kormány reményei szerint a ferihegyi repülőtér napokon belül visszakerül többségi állami tulajdonba – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a parlamentben.
Száraz, meleg idő várható hétfőn. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között alakul, a napsütést egy-egy fátyolfelhő szűri csak meg – tájékoztat a HungaroMet.
Nőttek a globális élelmiszerárak márciusban havi összevetésben elsősorban a növényi olajárak emelkedése miatt az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) honlapjára pénteken felkerült...
A regisztrált álláskeresők száma harmincéves mélyponton van, soha ilyen alacsony nem volt még ez az adat, vagyis az emberek jelentős része keres és talál is munkát – közölte a Nemzetgazdasági...
Benyújtotta a kormány a parlamentnek azt a szerződéstervezetet, ami alapján egy új városközpont jöhet létre Budapesten. A Rákosrendező vasútállomás környékén a tervek szerint mintegy 5 milliárd euró...

A címlapról

Megkezdődött kedden a központi szúnyoggyérítés, túlnyomórészt a...
Magyarországon minden évben április 16-án tartják a holokauszt...
Hétfőtől lehet jelentkezni az Ifjúsági garancia plusz programra. A...
A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 20 és 26 fok között...
A BMW Group Gyár Debrecen és az E.ON Hungária Csoport...
A kormány reményei szerint a ferihegyi repülőtér napokon belül...

Könyvajánló

Dr. Szántó Szilvia, a Budapesti Gazdasági Egyetem mentálhigiénés tanácsadója egy háromrészes regény után (Nárcisz-trilógia), idén elkészült a történethez tartozó terápiás könyvvel is, ami segít azoknak, akik a regény főszereplőjéhez hasonlóan átéltek érzelmi vagy más típusú bántalmazást.
„Az elmúlt 500 évben azok a nemzetek emelkedtek fel, amelyek a pénzt tőkévé alakították, feltaláltak és bevezettek új technológiákat, a társadalom széles rétegeinek adtak tudást, és teret adtak a tehetségek érvényesülésének” – többek között erre hívja fel a figyelmet legújabb kötetében Matolcsy György, majd hangsúlyozza: „A múlt sikerei azonban nem adnak pontos iránytűt, mert a történelem, benne a gazdaság törvényei döntő pontokon megváltoztak. Azokat érdemes követni, akik már a jövőből hozzák előre a működésüket, és már korunk gondolati forradalmára, ezen belül a fenntartható közgazdaság törvényeire építik működésüket.”
Megjelent a Pallas Athéné Könyvkiadó legújabb kiadványa.
A legnagyobb és legkomplexebb iparág az emberiség történetében.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

A gyorsabb áthaladás ILLÚZIÓJÁNAK érdekében, kérjük fáradjanak az önkiszolgáló kasszákhoz!
Csütörtök este 6 óra, munka utáni bevásárlás, hatalmas sorok a kőbányai Sibrik Lidlben.
Átfógó, a teljes lakosságot célzó pénztárosképzést indítottak a kiskereskedelmi láncok Magyarországon.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Több mint 7 évtizeden át volt Kispest lakosa a jeles tanárember, Pataki Gyula.
A Milestone Intézet idén is tanulmányi ösztöndíjat hirdet különösen rászoruló és/vagy roma tehetségek számára.
A Pál Apostol Iskolásokért Alapítvány ( adószáma : 18154829-1-42) a 2021 évi SZJA 1 %-os adófelajánlások alapján 1,574,815 forint támogatást kapott folyó évben.


A hajhullás a 30-50 közötti férfiak 30%-át érinti, efelett az arány 50%-ra nő. Nem lehet csupán néhány kenc segítségével háborút viselni. Legyőzéséhez bizony műtétre van szükség, már amennyiben nem tudunk beletörődni a hajhullásba. Nézzük, mi történik a műtét során. (x)

A magyar szív örökre befogadta és intézményesítette a vajazó kést, mint univerzális eszközt, azonban a ház körüli teendőkre azért vannak ma már jobb, használhatóbb alternatívák.